1992-ben a Vas Megyei Gyógyszerellátó Vállalat elsősorban a gyógyszerészek szakmai képzésének biztosítása érdekében vállalta a szakkönyvtár működtetését a Küttel Dezső Alapítvány által.
Már az induláskor is a legfontosabb cél a könyvtárállomány utódoknak való megőrzése volt – nem véletlenül került be ez a cél az Alapító Okirat preambulumába.
A kilencvenes években mintegy 3.300 szakkönyv és folyóirat tartozott a könyvtári állományba. Alapismeretek elsajátítására, továbbképzésekre, kutatómunkához kiváló segítséget nyújtottak a jellemzően hatvanas-hetvenes évekbeli kiadású szakanyagok.
Nyilván az alapításkor senki sem számolt a digitalizációval, a tanulási folyamatok megváltozásával, a szakirodalom robbanásszerű fejlődésével, így ma már egyre kevésbé alkalmas az állomány a modern ismeretek elsajátítására, sokkal inkább az alapcél, a megőrzés és fenntartás került előtérbe.
A könyvtárból kiadványok kölcsönzésére jelenleg nincs lehetőség, a kiadványok csak helyben tekinthetőek meg – előzetes bejelentkezés után.